Tilburg University
Rechten
Strafprocesrecht

Universiteit Tilburg University Rechten Strafprocesrecht

Strafprocesrecht - Groep 1

Lieke

In deze training word je in 12 uur voorbereid op je tentamen voor Strafprocesrecht. Lieke behandelt in de training de belangrijkste concepten en beantwoordt al je vragen. Daarnaast wordt er veel geoefend met voorbeeld tentamenvragen. Uiterlijk bij aanvang van de eerste les ontvang je, indien van toepassing, de trainingshandleiding met daarin de belangrijkste stof. Indien er een Powerpoint wordt gebruikt ontvang je deze na de les. In de groep is plek voor maximaal 10 studenten. Op deze training is de ‘Niet gehaald, geld terug’-garantie van toepassing (voor leden van Magister). Indien het niet mogelijk is om de training op locatie te organiseren, wordt deze omgezet in een digitale variant.


Lieke (22) volgt een master: Forensica, Criminologie en Rechtspleging in Maastricht. Hiervoor heeft zij de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid afgerond in Tilburg. Ze wil na haar studie graag aan de slag als strafrechtadvocaat maar vindt het lesgeven ook erg interessant en vindt het fijn om haar kennis over te brengen.


Wat voor student ben je zelf?

Ik ben een gemotiveerde rechtenstudente. Al vanaf de basisschool wist ik dat ik rechten wilde studeren en advocaat wilde worden. Helaas heb ik niet meteen vwo kunnen doen waardoor de weg naar de universiteit wat langer was, maar wanneer je een doel echt wil bereiken en niet opgeeft kun je overal komen, hier komt ook mijn doorzettingsvermogen naar voren.

Wat mij aantrok was dat het recht veel verschillende kanten heeft en de kennis hiervan maatschappelijk iets bij draagt. Het verdedigen van cliënten lijkt mij interessant omdat je voor heb echt iets bijdraagt. Ik vind het belangrijk om mijn steentje bij te dragen in de maatschappij en ben daarom naast mijn studie aan de slag gegaan als vrijwilliger bij het UAF. Vooral strafrechtelijke vakken hebben mijn voorkeur, maar tijdens de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid in Tilburg ben ik erachter gekomen dat ik ook andere rechtsgebieden interessant vind. Daarom begin ik in oktober ook aan een baan in de financiële sector. Hiermee hoop ik mijn kennis nog meer uit te breiden.


Voor het vak strafprocesrecht heb ik een 8 behaald.

Eigenschappen die voor mij belangrijk zijn als docent zijn: geduld hebben, enthousiasme en betrokkenheid. Verder is het ook belangrijk dat alles duidelijk overgebracht wordt. Iedere student leert anders, als docent zou ik iedereen ook aanraden om een leermethode te vinden die het beste voor jou werkt.

  • Totaal144.00

Boek nu om zeker te zijn van een plek